Cześć mam pytanie posiadam ciągniczek Yanmar ef 24 używany sporadycznie dziś podczas odśnieżania zauważyłem wyciek oleju z bloku od strony baku, prawdopodobnie wypchało korek przez który wylewał się olej. Czy wie ktoś z was jaki to korek ? ( ewentualnie coś innego ) przyczyną wypchania może być zapchany odpowiecznik skrzyni biegów ? Czy poprostu to czysty przypadek ? Dziekuje za jaką kolwiek radę.
Jeśli ktoś ma podobny ciągniczek będę bardzo wdzięczny za zdj tego obszaru.
Korek skrzyni biegów YANMAR EF24
-
Marcin_186
Korek skrzyni biegów YANMAR EF24
- Załączniki
-
- att.SVD_mMq0pmTy627GliF663cPEWM1-eGc41vmTjNmZHY.jpeg (242.77 KiB) Przejrzano 465 razy
-
- att.WniLyI5THKahuLBVRL-82XDQL1kgGVDpYmlWkD6w_ek.jpeg (96.96 KiB) Przejrzano 465 razy
Re: Korek skrzyni biegów YANMAR EF24
Jeżeli nie ma gwintu to powinna tam być zaślepka z tworzywa. W moim Yanmar AF326 w tym miejscu jest zaślepka. Yanmar EF324 jest następcą AF326 i mają wiele wspólnego. Główne różnice to maska, nowszy silnik i podnośnik.
- Załączniki
-
- Yanmar AF326 skrzynia.jpg (252.22 KiB) Przejrzano 134 razy
Sprawdź odpowietrznik skrzyni . Praca hydrauliką może spowodować wzrost ciśnienia w skrzyni i wypchnąć najsłabsze połączenie.
-
Marcin_186
Hej dzięki za przydatne informację korek jakimś cudem został znaleziony po roztopach… cud… sprawdziłem odpowietrznik skrzynki okazał
Się zabrudzony. Póki co wszystko działa bez zarzutów. Pozdrawiam
Się zabrudzony. Póki co wszystko działa bez zarzutów. Pozdrawiam