Ogłoszenie testowe o nowościach. Więcej informacji wkrótce.

Kubota G18 wspomaganie elektryczne kierownicy nie działa

Regulamin forum
Nowi forumowicze - proszę przywitać sie w Powitalni - zakładając nowy temat. W tytule proszę wpisać swój nick i model traktorka który posiadacie. Jesli nie masz jeszcze swojej maszyny - nic nie pisz, zostaw puste pole.

W tresci powitalnego posta napisz kilka słów o sobie, jaki masz traktorek, jakie maszyny (fotki mile widziane) do czego , do jakich zajęć , jakiej produkcji ich używasz. Podaj województwo w którym mieszkasz.

Jesli myślisz dopiero o zakupie ,napisz z jakim sprzetem miałeś wczesniej do czynienia.
marcinek_2694

Kubota G18 wspomaganie elektryczne kierownicy nie działa

Post autor: marcinek_2694 » 04 kwie 2025, 11:08

Witam . Posiadam ciągniczek do koszenia trawy Kubota G18 diesel 1999 rok produkcji i mam problem ze wspomaganiem kierownicy a jest tam elektryczne . Zmieniłem całą kolumnę kierowniczą z takiego samego ciągniczka w którym działało jak należy . Po przełożeniu układu kierowniczego nadal nie ma wspomagania . Przełożyłem znów do starego żeby sprawdzić czy tam nadal działa i okazało się że też nie ma wspomagania brak . Czy te wspomaganie jakoś się programuje koduje adaptacja lub reset czujnika skrętu ? Może ktoś miał już taki przypadek lub wie co zrobić w tym temacie ? Udało mi się raz przywrócić wspomaganie kręcąc w lewo i prawo 3 x kierownica na włączonym zapłonie a potem wyłączyłem . Odłączałem akumulator podmieniałem komputer od wspomagania i to samo . Czy jest jakiś sposób żeby to zresetować ręcznie ? Nie działa ani w tym ani w tym ciągniczka teraz . Proszę o
Poradę

ODPOWIEDZ