Ogłoszenie testowe o nowościach. Więcej informacji wkrótce.

Rozbudowa hydrauliki ISEKI TM 3267 AL RobsonWawa

Awatar użytkownika
RobsonWawa

Rozbudowa hydrauliki ISEKI TM 3267 AL RobsonWawa

Post autor: RobsonWawa » 25 kwie 2026, 18:07

Iseki Tm 3267AL ma fabryczie tylko jedną parę złącza hydraulicznego, więc chciał nie chciał musiałem rozbudować układ. Za fotelem wylądował belka nośna dodatkowego układu .Zimnogięty ceownik 180/60/4 mocowany poprzez dystanse na fabrycznych punktach pałąka. Zastosowałem rozdzielacz 4 sekcyjny sterowany elektrycznie zamontowany w układzie pionowym plus dodatkową chłodnicę . Aby całość była w miarę kompaktowa i przy tym przejżysta użyłem rurek aluminiowych. Może nie wyszło idealnie ale to moje pierwsze doświadczenie z tym typem montażu. Ważne , że dodatkowe elementy nie przeszkadzają w operowaniu osprzętem i są w miarę bezpiecznie schowane za fotelem. Aby uniknąć dodatkowych przełączników do sterowania wymieniłem oryginalną dźwignię ładowacza 3 sekcyjnego na taką nabytą z dalekiego wschodu. Dzięki takiemu rozwiązaniu mam teraz ładowacz sterowany przez 2 linki plus cyngiel na 3 sekcję oraz 4 sekcje tylne w jednym yoysticku. Niestety zauważyłem jeden problem z zamocowaniem yoysticka na ramie nośnej ładowacza - wibracje !!! będę musiał całość przenieść na tylny błotnik ale to pewnie za jakiś czas.
Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek

Awatar użytkownika
wojtis1990

Re: Rozbudowa hydrauliki ISEKI TM 3267 AL RobsonWawa

Post autor: wojtis1990 » 26 kwie 2026, 07:10

Super wyszło, schludnie, zgrabnie. W małych zawsze jest problem z miejscem, tu jest super wszystko przemyślane. Ciekawi mnie temat chłodnicy, u siebie nie zauważyłem spadku wydajności hydrauliki przy gorącym oleju.

ODPOWIEDZ