Rozbudowa hydrauliki ISEKI TM 3267 AL RobsonWawa
- RobsonWawa
Rozbudowa hydrauliki ISEKI TM 3267 AL RobsonWawa
Iseki Tm 3267AL ma fabryczie tylko jedną parę złącza hydraulicznego, więc chciał nie chciał musiałem rozbudować układ. Za fotelem wylądował belka nośna dodatkowego układu .Zimnogięty ceownik 180/60/4 mocowany poprzez dystanse na fabrycznych punktach pałąka. Zastosowałem rozdzielacz 4 sekcyjny sterowany elektrycznie zamontowany w układzie pionowym plus dodatkową chłodnicę . Aby całość była w miarę kompaktowa i przy tym przejżysta użyłem rurek aluminiowych. Może nie wyszło idealnie ale to moje pierwsze doświadczenie z tym typem montażu. Ważne , że dodatkowe elementy nie przeszkadzają w operowaniu osprzętem i są w miarę bezpiecznie schowane za fotelem. Aby uniknąć dodatkowych przełączników do sterowania wymieniłem oryginalną dźwignię ładowacza 3 sekcyjnego na taką nabytą z dalekiego wschodu. Dzięki takiemu rozwiązaniu mam teraz ładowacz sterowany przez 2 linki plus cyngiel na 3 sekcję oraz 4 sekcje tylne w jednym yoysticku. Niestety zauważyłem jeden problem z zamocowaniem yoysticka na ramie nośnej ładowacza - wibracje !!! będę musiał całość przenieść na tylny błotnik ale to pewnie za jakiś czas.

- wojtis1990
Re: Rozbudowa hydrauliki ISEKI TM 3267 AL RobsonWawa
Super wyszło, schludnie, zgrabnie. W małych zawsze jest problem z miejscem, tu jest super wszystko przemyślane. Ciekawi mnie temat chłodnicy, u siebie nie zauważyłem spadku wydajności hydrauliki przy gorącym oleju.