Witam,
Czy wymieniał ktoś może uszczelnienie drążka zmiany biegów wałka mocy PTO w Kubota GL23? Chodzi mi o to, czy istnieje jakieś ryzyko, że jak odkręcę trzy śruby na zdjęciu, to wałek wyjdzie z uszczelnieniem i nie będę mógł go potem włożyć z powrotem? Czy nie ma takiego ryzyka i po wymianie uszczelnienia kielichowego i zimmeringu, wałek włożę na miejsce bez problemu?
Uszczelnienie drążka zmiany biegów wałka mocy PTO
-
BELYSN_GL23
Uszczelnienie drążka zmiany biegów wałka mocy PTO
- Załączniki
-
- Zdjęcie WhatsApp 2025-06-27 o 22.38.59_e26dbded.jpg (132.54 KiB) Przejrzano 1256 razy
-
- Zdjęcie WhatsApp 2025-06-27 o 22.26.58_e50cf711.jpg (124.36 KiB) Przejrzano 1256 razy
Re: Uszczelnienie drążka zmiany biegów wałka mocy PTO
Cześć,
Wymieniałem uszczelnienie w bliźniaczym modelu GL 201 (trochę mniejszy gabarytowo). Zrobiłem to bez większego problemu chociaż trochę rozbierania było
Wymieniałem uszczelnienie w bliźniaczym modelu GL 201 (trochę mniejszy gabarytowo). Zrobiłem to bez większego problemu chociaż trochę rozbierania było
-
BELYSN_GL23
Dziękuję serdecznie za odpowiedź. Czy wyjęcie drążka odbyło się bez specjalnych komplikacji? Nie ma ryzyka, że coś wpadnie do środka?
Było to już dosyć dawno... I nie pamiętam dokładnie jak wyglądała sprawa z drążkiem ale sama wymiana przebiegła bez większego problemu. Ryzyko że coś może wpaść do środka jest raczej znikome.
-
BELYSN_GL23
Dziękuję serdecznie.