Gniazda euro w miejsce siłownika UFO
Re: Gniazda euro w miejsce siłownika UFO
Mam pytanie. Czy dałeś tuleje ciśnieniową ? Przy wejściu „N” ? ( zasilane z IN). Bo resztę podpiąłeś jak wyżej pisałeś czyli zasilanie „P” z OUT , natomiast spływ z wyjścia „T”
Ja założyłem bez tulei i działa poprawnie. Dziękuje za pomoc
Panowie z ciągnika IN P rozdzielacza z N +tuleja OUT ciągnika z T rozdzielacz na wolny spływ w korpusie .
Założyłem węże ze złączami euro 1/4 w oryginalne wyjścia na silownik poziomujący UFO tak jak początkowo planował autor wątku, w celu zasilenia silownika do podnoszenia i opuszczania pluga snieznego. Silownik ze sklepu dla rol........, wysuw 30 cm, dlugosc 53 cm. Podczas próby silownik wysuwał się znośnie szybko( nie spodziewałem się że będzie szybciej przy takiej przepustowości węży) natomiast cofał się z ledwością,a pompa wydawała strasznie męczyć, po zamianie węży miejscami wysuwanie i wsuwanie silownika odbywało się w takim samym tempie. Czy tam trzeba coś odpowietrzać po zamontowaniu wszystkiego? I czy ma znaczenie jak podpięte są węże? Bo domyślam się że prędkości opuszczania i podnoszenia już nie da rady zwiększyć. Proszę o pomoc pozdrawiam
Yanmar F 155D + glebogryzarka RSA 1305
Inaczej nie będzie . Wew rozdzielacz ma zawór zamek i regulator przepływu. Taka jest specyfika siłownika na ramieniu.