Pług jednoskibowy obrotowy Lemken z 1968r
Re: Pług jednoskibowy obrotowy Lemken z 1968r
A to nie ma jakiejś blokady
W życiu jest tylko pewna śmierć i podatki
No wlasnie myslalem ze ta dzwignia będzie blokowac-nie blokuje, pozniej pomyslalem ze te sworznie co blokowaly normalna pozycje to przyblokuja - pod skosem to jest i dziurka na dziurke nie zachodzi...
Ostatnio zmieniony 02 kwie 2020, 21:42 przez sig, łącznie zmieniany 1 raz.
Pokrzywowy farmer
Może gdzieś by dorwał znalazł w necie instrukcje zdjęcia czy coś żeby było można się na czymś wzorować
A jaki to model typ lemkena
Lemken Rubin.
Model popularny , od firmy lemken dostalem nawet schematy ale wszystko bez tej opcji odorywania od miedzy
Edit:
Jutro jeszcze pokombinuje z nim. Napewno jest to proste jak budowa cepa
Model popularny , od firmy lemken dostalem nawet schematy ale wszystko bez tej opcji odorywania od miedzy
Edit:
Jutro jeszcze pokombinuje z nim. Napewno jest to proste jak budowa cepa
Pokrzywowy farmer
Bo najprostsze rozwiązania są najtrudniejsze
Ale powodzenia
Ale powodzenia
oczywiście z samego rana po pierwszych próbach rozwiązanie okazało się banalne, za mało go rozkładałem.
Rozłożony prezentuje się tak:
a rozkładanie/składanie wygląda tak:
gdy ramię jest już na maksa rozłożone po przekręceniu wajchy blokuje całe ramię.
Rozłożony prezentuje się tak:
a rozkładanie/składanie wygląda tak:
gdy ramię jest już na maksa rozłożone po przekręceniu wajchy blokuje całe ramię.
Pokrzywowy farmer
Heh miałem ci to napisać, ale nie zdążyłem
Branson 4020
Wczoraj wykonałem pierwszą w moim życiu orkę, nie pochwale się jak to wyszło bo mi wstyd.
W każdym bądź razie na tylne koła poszły obciążniki o łącznej wadze 160kg (od ciagnika fortschritt), na przód 105kg
Pług szedł jak burza, bez żadnych ślizgów kół czy jakiejś niewydolności i przy głębokości 20cm czy 25cm
Jeśli chodzi o jakość orki, to jeszcze mi to kiedyś ładnie wyjdzie - praktyka, praktyka...
W każdym bądź razie na tylne koła poszły obciążniki o łącznej wadze 160kg (od ciagnika fortschritt), na przód 105kg
Pług szedł jak burza, bez żadnych ślizgów kół czy jakiejś niewydolności i przy głębokości 20cm czy 25cm
Jeśli chodzi o jakość orki, to jeszcze mi to kiedyś ładnie wyjdzie - praktyka, praktyka...
Pokrzywowy farmer
Od dwóch tygodni jestem posiadaczem takiego pługa tylko bez opcji odorywania. Dostosowałem go do swojego traktorka (Yanmar AF120) tzn odkreciłem ścinacze i przedpłużki oraz dorobiłem koło podporowe, bo orka bez tego koła to była porażka. Dodatkowo przerobiłem mocowania do laszy oraz przenioslem słupicę bliżej środka pługa bo Yanek jest węższy niż przewidywał producent pługa. Przy próbach polowych próbowałem ustawić pług żeby równo orał na prawo i lewo jednak lewa skiba nie dorzuca tak jak powinna. Po wielu pomiarach w garażu odkryłem, że lewa odkładnia jest inna niż prawa. Czy kolega może podzielić się tym plikiem w pdf z częściami zamiennymi do tego pługa?