Problem rozwiazany. Okazalo sie ze filtr byl zatkany. Juz mialem nowy wiec wymienilem i smiga az milo.
Dodatkowo silowniki chodza szybciej i pompa pracuje cichutko. Wczesniej wyla nawet bez obciazenia. Pozdrawiam.
Nierównomierne unoszenie tuza i silowniköw
Re: Nierównomierne unoszenie tuza i silowniköw
Pacjent Hinomoto E204. Problem po 5 latach działania bez zarzutu nawala hydraulika. Podnośnik TUZ działa z opóźnieniem, a ładowacz działa wolniej i nie płynnie, a raczej jakby skokowo/drgania. Po całym dniu pracy mulczerem , często nieco uniesionym na TUZ na jakiś czas prawie hydraulika nie działała, później się unormowało, ale do dawnej sprawności nie wróciła. Poradźcie co może być przyczyną, co trzeba będzie zrobić?
Wg mojego oglądu układ hydrauliczny nie ma filtra, ale mogę się mylić. Zmiana oleju w skrzyni dwa lata temu.
Objaw jest dość podobny jak na filmie w pierwszym wpisie w tym wątku. Tyle że praca jest wolniejsza i raczej nie ma reakcji na zwiększenie obrotów silnika.
Wg mojego oglądu układ hydrauliczny nie ma filtra, ale mogę się mylić. Zmiana oleju w skrzyni dwa lata temu.
Objaw jest dość podobny jak na filmie w pierwszym wpisie w tym wątku. Tyle że praca jest wolniejsza i raczej nie ma reakcji na zwiększenie obrotów silnika.
Hinomoto
- wojtis1990
Jesteś pewien że nie ma żadnego filtra, nawet małego siatkowego w korpusie skrzyni przed rurką ssącą ? Stan oleju jest na właściwym poziomie ? Odpowietrznik w skrzyni drożny ?
Filtr się zlokalizował poniżej lewej tylnej półosi. Oczyszczenie układu pomogło.
Hinomoto